Afbeelding 4

Onze Kuikens 

De temperatuur in de stal wordt ruim 1 dag van tevoren al opgewarmd en is bij aankomst van de kuikens ongeveer 34 C, optimaal voor eendagskuikentjes. Ook de houtkrullen, die als bedekking op de vloer liggen hebben een temperatuur van 34 C. De temperatuur van de vloer is bij aankomst 30 C. Na aankomst van de kuikens worden ze continu geobserveerd en gecontroleerd op het optimaal verkrijgen van water en voer. 

Onze belangsrijkste werkzaamheden bestaan uit het 2x per dag in de stal controleren en observeren van de dieren. De kuikens worden tevens 24 uur per dag gecontroleerd middels een camerasysteem.
Tijdens de controles wordt er vooral gekeken naar eventuele zieke dieren en of er kuikens zijn die afwijkend gedrag vertonen. Daarnaast is er de controle op de water- en voeropname. De controle van water- en voeropname doen we met behulp van computers. Dat kunnen we zowel vanaf kantoor als in de stal doen.


Voedersysteem

De eerste 7 dagen zorgt het voersysteem dat de voerpannen volledig worden gevuld met voer (pan tot de rand gevuld). Dat zorgt voor een snelle voeropname in de eerste dagen. Het voersysteem gaat één keer per dag een bepaalde tijd uit zodat de dieren de pannen leeg kunnen eten en we zodoende elke dag het voer vers houden. Het voer dat we gebruiken is afkomstig van een voerleverancier waarmee we samen de samenstelling van het voer voor ons bedrijf afstemmen afhankelijk van ontwikkeling van de kuikens.


Watersysteem

Het watersysteem bestaat uit de zogenaamde Vall nippel. 
De PH-waarde van het drinkwater brengen we omlaag om de schadelijke bacteriën te vernietigen. Op deze manier maken wij het drinkwater vrij van salmonella en campylobacter.


Gezondheid

We werken in ons bedrijf volgens de wettelijke bepalingen, regels van gezondheidsdiensten en certificaten. Wij doen er alles aan om onze dieren gezond te houden. 
We nemen deel aan het IKB keurmerk van het productschap voor pluimvee en eieren en sinds 1998 hebben onze drie bedrijven dan ook een IKB-erkenning gekregen.

Afbeelding 1
Afbeelding 2
Bij de voerpan
Bij de voerpan
Afbeelding 3
Powered by TKW Media