Afbeelding 2

Onze vleeskuikensVoordat de eendagskuikens op ons bedrijf aankomen wordt de stal grondig schoongemaakt. Van plafond tot vloer, voerbakken, drinkwatersysteem, alles wordt gereinigd en ontsmet. Voor de stal klaar wordt gemaakt testen we eerst of er geen ziektebacteriën meer aanwezig zijn. Zo kunnen de eendagskuikens een optimale start maken. 

Vervolgens wordt de vloer voorzien van houtkrullen en de stal verwarmt naar  34 graden. Een kuiken kan zich de eerste dagen nog niet zelf op temperatuur houden, dus wij zorgen voor een aangenaam warm klimaat. Zodra de eendagskuikens van de broederij bij ons aankomen hebben ze direct toegang tot water en voer. Dat blijft zo tijdens de hele periode dat ze op ons bedrijf zijn. 
Het klimaat in de stal wordt aangepast aan de behoefte van de kuikens. Temperatuur en luchtvochtigheid worden continue gecontroleerd en geoptimaliseerd. 
Hoe zorgen wij er nu voor dat de vleeskuikens gezond zijn en blijven?
1. We zijn selectief. We weten precies waar onze eendagskuikens vandaan komen. We willen alleen goede en gezonde kuikens.

2. Door te zorgen voor een goede start. Dat wil zeggen een schone en warme stal.

3. Hygiëne protocol. De eisen die we stellen met betrekking tot hygiëne zijn streng. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Niemand komt zomaar in onze stal. We hebben voor de werknemers en bezoekers (zoals de dierenarts) aparte bedrijfskleding en ontsmettingsbakken bij elke stal. Op deze manier doen we er alles aan om schadelijke bacteriën buiten de deur te houden.

4. Entingen: Alle wettelijk verplichte en vrijwillige entingen worden uitgevoerd in overleg met en door de dierenarts.

5. Selectief medicijngebruik. We doen er alles aan om de dieren gezond te houden. Zieke dieren worden zo snel mogelijk uit het koppel gehaald. Als er zich besmettelijke ziektes voordoen in een koppel is er altijd eerst consult met de dierenarts. Er wordt samen gekeken of en zo ja welke medicijnen toegediend moeten worden. Dit gebeurt volgens strikt protocol. Bovendien wordt gebruik van antibiotica geregistreerd en streven we er naar om geen antibiotica te gebruiken.

IKB  Certificaat
Ons bedrijf heeft al jaren het IKB certificaat. Daar worden we jaarlijks voor gecontroleerd. Om het IKB certificaat te mogen voeren moet je als bedrijf aan strikte regels voldoen op gebied van hygiëne, naleving voorwaarden op gebied van ontsmetting, ongediertebestrijding, monsternames  m.b.t. salmonella en campylobacter. 


Ons doel
Wij streven ernaar om gezonde kuikens af te leveren zodat u een eerlijk stukje vlees op tafel krijgt. Door de combinatie van menselijk inzicht, de juiste middelen en moderne technieken lukt ons dat telkens weer. 


Afbeelding 1
Bijna 6 weken
Bijna 6 weken
Geen blaren op de voetzolen...een gezonde kip
Geen blaren op de voetzolen...een gezonde kip
IKB gecertificeerd
IKB gecertificeerd
Powered by TKW Media