Afbeelding 31 Afbeelding 32
Afbeelding 33

woensdag 19 november 2014

Niet alleen chocolade 'onbetaalbaar'

Bron: foodlog.nl
Dijkhuizen stelt dat de productie van voedsel de komende jaren moet verdubbelen wil de groeiende wereldbevolking genoeg te eten hebben. "Dat onderschatten we met elkaar, wat dat betekent. Dat gaat natuurlijk met horten en stoten: sommige producten eerder, sommige later. Laten we wel zijn: de wereld wordt klein en de kopers komen dichtbij." Dijkhuizen probeert zijn zorg te benadrukken: wat we nu nog als 'dagelijkse levensbehoeften' beschouwen, wordt, volgens hem, straks weer luxe.

Afbeelding 1
maandag 17 november 2014

Misere in Hekendorp

Bron: AD.nl
Laat in de maandagochtend is er niets te zien van de ruiming van de eerste kippen van het bedrijf, waar zaterdag vogelgriep is geconstateerd. Zo af en toe loopt er iemand in beschermde kleding over de weg. Verder zijn het de cameraploegen...lees verder...

donderdag 13 november 2014

NVP wil veel lager plafondbedrag in Diergezondheidsfonds

Bron: NVP
De Nederlandse pluimveehouderij gaat geen convenant voor een Diergezondheidsfonds van 30 miljoen euro tekenen.

Afbeelding 2
vrijdag 7 november 2014

Column Aalt Dijkhuizen: Dilemma’s rond meer dierenwelzijn

Column Aalt Dijkhuizen: Dilemma’s rond meer dierenwelzijn

Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de Topsector Agri & Food

Staatssecretaris Dijksma heeft samen met haar collega’s van Denemarken en Duitsland een Europese top over dierenwelzijn geïnitieerd. Een relevant onderwerp, zeker. lees verder

Afbeelding 3
vrijdag 18 juli 2014

Op weg naar een antibioticavrije pluimveeketen

De resultaten zijn positief maar er zullen nog meer stappen in het ketenproces moeten worden gezet om antibioticavrije productie te kunnen realiseren.

Afbeelding 4
dinsdag 8 juli 2014

Website 'ketenborging' voor de vlees-, zuivel- en diervoeder ketens

Kwaliteitssystemen die voldoen aan de door de Taskforce Voedselvertrouwen vastgestelde criteria voor voedselveiligheid en -integriteit worden gepubliceerd op een website. De website (www.ketenborging.nl) en de stichting zullen deze zomer operationeel worden.

Afbeelding 5
woensdag 25 juni 2014

Was iedereen maar zo nieuwsgierig als een kip.......

Was iedereen maar zo nieuwsgierig als een kip.......

MarlousKatier@ZiedeKip: De kip kan haar kop heel ver in alle richtingen draaien. Ze heeft 14 halswervels, wij 7. Nieuwsgierigen hadden er ook vast zoveel gewild!

donderdag 12 juni 2014

Jumbo wijzigt Vlees met Oorsprong-label

Jumbo wijzigt Vlees met Oorsprong-label

Bron: nieuweoogst.nl
Jumbo gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie over het Vlees met Oorsprong-label

Afbeelding 6
donderdag 29 mei 2014

Wat is de houdbaarheidsdatum van Wakker Dier

Wat is de houdbaarheidsdatum van Wakker Dier

Gelezen op Pluimveeweb: 

„Dit duurt nog 1 tot 1,5 jaar. Mensen willen het eerlijke verhaal horen", aldus retail- en foodwatcher Jan Willem Grievink. 

Afbeelding 7
maandag 19 mei 2014

Nieuwe Hollandse Kip van AH: Misleidende reclame?

Nieuwe Hollandse Kip van AH: Misleidende reclame?

Bron: volkskrant.nl
Dierenwelzijnsorganisatie stapt naar de Reclame Code Commissie vanwege krantenadvertenties van Albert Heijn. Het supermarktbedrijf meldt daarin dat het met ingang van maandag een nieuw kippenras in de winkels introduceert dat betere levensomstandigheden kent en honderd procent verantwoord is.

Afbeelding 8
maandag 19 mei 2014

Andere werkwijze in gangbare vleeskuikenhouderij

Andere werkwijze in gangbare vleeskuikenhouderij

 Het lossen van eendagskuikens op het bedrijf van Wingens is straks verleden tijd. Vanaf volgend jaar krijgen ze in hun traditionele grondstallen alleen nog voorbroedeieren aangeleverd.

Afbeelding 9
maandag 28 april 2014

Nu is pindakaas of chocola al net zo slecht als tabak

bron: VK 
AGE's (advanced glycation end products) zijn chemische verbindingen van suiker en eiwitten die ontstaan bij de bereiding van voedsel.
Zodra je een boterham roostert of een biefstuk bakt, ontstaan ze waar je bij staat, maar ze zitten ook in een pot pindakaas of een chocoladereep: AGE's. Het zijn verraderlijke stoffen, zegt de Amerikaanse hoogleraar Helen Vlassara, die het vlees een bruine rand geven en voeding geur en smaak leveren, maar die in hoge concentraties uiterst giftig zijn.

Afbeelding 10
woensdag 16 april 2014

Dijksma tevreden over aanpak antibiotiagebruik

Dijksma tevreden over aanpak antibiotiagebruik

Staatssecretaris Dijksma's reactie op de oproep van Stichting WD. De veehouderijsectoren werken aan een forse reductiedaling van het gebruik van antibiotica en ze zijn op de goede weg. 

Afbeelding 11
dinsdag 1 april 2014

Keurmerk?

Keurmerk?

Zoveel keurmerken, maar wat betekenen ze nu? 
In dit overzicht van keurmerken zijn alle keurmerken, hun betekenis en betrouwbaarheid overzichtelijk gebundeld.

dinsdag 3 december 2013

Twijfel aan duurzaamheidslabels neemt toe.

Twijfel aan duurzaamheidslabels neemt toe.

Bron: vlees.nl
Steeds meer consumenten wantrouwen duurzaamheidclaims en ervaren het vooral als vorm van marketing.

Afbeelding 12
woensdag 13 november 2013

Bretagne: start van 21 eeuwse boerenopstand?

Bretagne: start van 21 eeuwse boerenopstand?

Voor u gelezen op Foodlog.nl:
Bretagne lijkt in zijn landbouw op Nederland. Er wordt intensief geboerd De streek produceert verreweg het grootste deel van Frankrijks kippen, varkens, eieren, melk en een flink deel van de appels, peren, aardappelen, tomaten, paprika's en komkommers. Daar eten in Frankrijk, en daarbuiten, heel veel mensen van. Een groot deel van de Bretonnen leeft ervan. En toch hangt dat nu allemaal aan een zijden draadje.
Lees hier het volledige artikel

woensdag 6 november 2013

Plukon stopt met Roemeense scharrelkip

Bron: vleesmagazine
De samenwerking tussen Plukon en zijn Roemeense kipleverancier is per direct beëindigd door Plukon. Het pluimveebedrijf vindt dat afspraken over noodzakelijke kwaliteitsverbeteringen niet voldoende zijn nageleefd.

Afbeelding 13
zondag 13 oktober 2013

Kipfilet van 700 gram... Kan dat?

Het KRO programma De Keuringsdienst van Waarde kocht een kipfilet van 700 gram bij een turkse slager en gaat op zoek naar de kip met deze flinke borst. Wonderbaarlijk genoeg, blijkt het een doodgewone kip te zijn.

Afbeelding 14
maandag 16 september 2013

Column voor u gelezen: Spindoctor varkens- en pluimveehouderij

Column voor u gelezen: Spindoctor varkens- en pluimveehouderij

Bron: nieuweoogst.nl Column geschreven door Ilona Lesscher.
Het is de hoogste tijd voor een tegenoffensief dat wordt geleid door een spindoctor voor de varkens- en/of pluimveehouderij. Een slimme marketeer die net als indertijd bij de ‘Wasserbombe’ (watertomaten) proactief de pr-machine en publieke opinie coacht. Iemand die ervoor zorgt dat varkens- en pluimveehouders het respect krijgen dat ze verdienen.

Afbeelding 15
dinsdag 4 juni 2013

Pluimveeorganisatie in nieuwe interbranche-organisatie

Pluimveeorganisatie in nieuwe interbranche-organisatie

Boerderij.nl, 4 juni 2013
Vier brancheorganisaties in de pluimveesector gaan nauw samenwerken in een nieuwe privaatrechtelijke organisatie die een aantal taken van het Productschap Pluimvee en Eieren gaat overnemen. Lees: hier

Afbeelding 16
donderdag 16 mei 2013

Sharon Dijksma: 'Kipsector moet meer laten zien'

Sharon Dijksma: 'Kipsector moet meer laten zien'

De pluimveesector moet de consument meer tonen wat ze doet. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van EZ  op het Nationaal Pluimveecongres dat op woensdag 15 mei jongstleden werd gehouden.
Lees hier

Afbeelding 17
dinsdag 14 mei 2013

Ontvang de ambtenaren van EZ op je bedrijf!!!

Ontvang de ambtenaren van EZ op je bedrijf!!!

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) organiseert een praktijkdag voor ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken. Tijdens het 'Dagje Praktijk' loopt een jonge ambtenaar van het ministerie een dag mee op het agrarisch bedrijf en maakt 'al doende' kennis met de realiteit van de praktijk. 

Afbeelding 18
donderdag 2 mei 2013

Via PPE en PVV 3,8 miljoen voor topsectoren onderzoek in 2013

Bron: AgriHolland, 1 mei 2013
Het bedrijfsleven financiert via de Productschappen Vee en Vlees (PVV) en Pluimvee en Eieren (PPE) respectievelijk 2,6 miljoen en 1,2 miljoen euro aan topsectorenonderzoeken in 2013.

Afbeelding 19
vrijdag 26 april 2013

Duitse tv over biologische en intensieve veehouderij

Megastallen zijn slecht", denken veel consumenten. "Biologisch gehouden dieren hebben een beter leven", zo is de gedachte. Maar klopt dat wel?

Afbeelding 20
maandag 8 april 2013

Intensief bekeken

Intensief bekeken

Burgers en consumenten worden maatschappijkritischer en laten zich niet meer zo gemakkelijk van alles vertellen. Ook niet door NGO’s zoals Wakker Dier. Consumenten laten zich steeds meer en vaker rechtstreeks informeren over het echte verhaal achter voedsel en maken op basis van hun eigen waarneming keuzes. Sociale media als Facebook en Twitter zijn daarbij handig hulpmiddelen. 

Door:  Caroline van der Plas in Nieuwe Oogst (8 april 2013)
Lees hier

dinsdag 2 april 2013

De kippenstal van morgen

De kippenstal van morgen

De vleeskippensector werkt continue aan verduurzaming. Met kleine stappen, en soms met grote. 
De toekomstige stal, de zgn. Windstreekstal is zo'n nieuw concept waarin milieu, dierwelzijn en de mens centraal staan. 

Afbeelding 21
woensdag 20 maart 2013

Afstand tussen boer en burger belemmert innovatie

Na decennia van goedkope voedselproductie staan landbouw en voedselindustrie voor nieuwe uitdagingen. Maar doordat boer en burger in twee totaal gescheiden werelden leven, wordt echte verandering tegengehouden. Onnodig, stelt Joris Lohman, voorzitter van Youth Food Movement.

Afbeelding 22
woensdag 20 maart 2013

Wees transparant, stop met ambachtelijke flauwekul

Wees transparant, stop met ambachtelijke flauwekul

Diverse Wageningse experts gingen tijdens een persgesprek in op feiten en misverstanden rond de affaires met paardenvlees, aflatoxine en biologische eieren.

Afbeelding 23
vrijdag 1 maart 2013

"NVP kan een vuist maken"

De Bofkip-campagne is volgens NVP-voorzitter Gert-Jan Oplaat een groot succes. In gesprek met De Boerderij ligt hij zijn stelling toe.

Afbeelding 24
vrijdag 1 maart 2013

Goed Watermanagment

Met goed watermanagement is het meeste succes te boeken bij het tegengaan van voetzoollaesies

Afbeelding 25
donderdag 14 februari 2013

Blog van Bert Vogel

Blog van Bert Vogel

Bert Vogel, Pluimveehouder in Duitsland en Boerenblogger

Afbeelding 26
donderdag 14 februari 2013

Diversiteit is de kracht van de veehouderij

Vlees, melk, eieren, vis. Mensen eten graag dierlijke producten, maar weten nauwelijks hoe ze geproduceerd worden. Als tot consumenten doordringt dat voor deze producten dieren nodig zijn, die in dat proces vroegtijdig het leven laten, kunnen ze verontwaardigd reageren.

Afbeelding 27
woensdag 23 januari 2013

Over plofkippen, ‘framing’ en communicatiemensen

Was maatschappelijk engagement ooit nog het terrein van idealistische, vegetarische meisjes in gebreide truien. Tegenwoordig heeft zich daar omheen een heuse industrie ontwikkeld van fondsenwervers en communicatiemensen. Ze dragen modieuze pakken, noemen zich ‘consultant’ en ontwikkelen ‘marketing- en communicatiestrategieën’. En daar horen ook ‘awards’ bij.

Afbeelding 28
dinsdag 22 januari 2013

Wakker Dier maakt grote strategische fouten

Blog door Bert Vogel, Pluimveehouder:
Albert Heijn en Jumbo moeten het in irrritante spotjes van Wakker Dier ontgelden. Toch wordt er niet minder kip verkocht als gevolg van die directe aanval op beide supers.

Afbeelding 29
Powered by TKW Media