Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Wat is de houdbaarheidsdatum van Wakker Dier

Afbeelding 1
Foodspecialist Jan-Willem Grievink voorspelt dat de geloofwaardigheid van Wakker Dier binnen afzienbare tijd afneemt. „Dit duurt nog 1 tot 1,5 jaar. Mensen willen het eerlijke verhaal horen.”

Dit zei de retail- en foodwatcher tijdens de jaarvergadering maandagavond 26 mei van de varkensfokkerijcoöperatie Pigture Group in Arnhem. Volgens Grievink is de onwetende burger jarenlang geïndoctrineerd door de actiegroep.

Hij vindt dat de varkenssector hier veel te slap op heeft gereageerd. „Het enige verhaal wat mensen over de varkenshouderij te horen kregen, was het verhaal van Wakker Dier.”

Productiviteit en efficiëntie
Grievink zegt dat mensen als Aalt Dijkhuizen nu al het voortouw nemen. De oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR vindt de productiviteit van de Nederlandse landbouw het voorbeeld voor de rest van de wereld. „De vraag naar voedsel stijgt, het aantal beschikbare hectares niet. Productiviteit en efficiëntie zijn de oplossing”, zei Dijkhuizen vorige week nog tijdens het openingscongres van de VIV Europe 2014 in Utrecht.

Jan-Willem Grievink is het met Dijkhuizen eens. „Nederland heeft zeker een rol in het mondiale voedselvraagstuk.”

Bron: pluimveeweb.nl

Afbeelding 2
Powered by TKW Media