Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Ja, ik ben boer.....

Afbeelding 1

Ja, ik ben zo'n boer, die kippen houdt. Producent van kippenvlees. Dat klinkt niet aardig maar het is wel zo. Ben ik slecht bezig? Soms zou ik daar wel eens aan kunnen gaan twijfelen als ik al die negatieve geluiden in de media hoor. 
Slecht? Nee! Ik doe er alles aan om zo goed mogelijk voor mijn dieren te zorgen. Ze zijn namelijk mijn inkomen, mijn bedrijf! Voor mij en mijn gezin. Met 3 studerende kinderen is het hard werken. Ik wil mijn kinderen graag een goede start in het leven geven. 
Dus ben ik ook realistisch. Mijn pluimveebedrijf is een bedrijf, waarmee ik mijn inkomen verdien. Ik produceer vlees, kippenvlees. En dat doe ik naar eer en geweten. Ik zorg goed voor mijn dieren, volg de regels zoals door wetgeving opgesteld. Ook ik wil mijn dieren graag gezond zien, scharrelend door de stal. Maar ik kijk wel anders naar mijn dieren dan menig burger, daar ben ik me wel van bewust. Mijn kip(pen) zijn niet mijn huisdieren. Ik ga bijvoorbeeld niet de stal in om even met ze te knuffelen. Ik ben ook niet aan ze gehecht. Wat overigens niet wil zeggen dat ze me koud laten. Toen ons bedrijf een aantal jaren geleden werd geruimd in verband met de vogelpest heb ik gehuild, wat zeg ik gejankt! Het gaat je niet in de koude kleren zitten als je ziet dat gezonde dieren worden weggehaald. Niet eens omdat ze ziek zijn, nee alleen omdat ze wel eens ziek zouden kunnen worden. 
Nee, ik ben niet slecht bezig. Ik en mijn vrouw, wij hebben hard geknokt om ons bedrijf weer op te bouwen... voor onze toekomst en die van onze 3 kinderen. En ik snap wel dat het voor menig burger soms moeilijk te begrijpen is, maar ik ben trots op wie ik ben en wat ik het doe. Ik ben trots op ons bedrijf en wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. ....en toch........

Van een trotse pluimveehouder (die liever anoniem blijft)

Afbeelding 2
Powered by TKW Media