Afbeelding 3 Afbeelding 4
Afbeelding 5

Column voor u gelezen: Spindoctor varkens- en pluimveehouderij

Afbeelding 1

Volgens de tellingen keken 665.000 mensen vorige week donderdagavond naar de Zembla-uitzending ‘Sjoemelen met vlees’. De publiciteitsmachine die in de dagen voorafgaand aan de uitzending elementen uit het programma de media inslingerde, heeft daar zeker een flinke bijdrage aan geleverd. 
Na het zien van de uitzending kan een onwetende kijker niet anders denken dan dat het inderdaad een zooitje is daar bij ‘die slachterijen’. Het bevestigt het imago dat het er ruig aan toe gaat. Dat men de regels en wetten niet zo nauw neemt en voedselveiligheid geen issue is. Direct gaat dat de primaire sector niet aan. Indirect echter wel. 
Het is namelijk koren op de molen van mensen als Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Zij greep vorige week zaterdag in NRC Handelsblad de uitzending aan om consumenten op te roepen tot een algehele vleesboycot. Dit keer omdat vlees – volgens haar – ziekmakend is.

Twee zaken 
De kritische kijker pikt vooral twee zaken op uit de ogenschijnlijk samenhangende, maar van feiten gespeende verhaallijn. ....lees het column hier

Afbeelding 2
Powered by TKW Media