Afbeelding 2 Afbeelding 3
Afbeelding 4

Duitse tv over biologische en intensieve veehouderij

Megastallen zijn slecht", denken veel consumenten. "Biologisch gehouden dieren hebben een beter leven", zo is de gedachte. Maar klopt dat wel?  Duitse televisiezender West-Deutsche Rundfunk (WDR) zocht het uit en concludeerde: de verschillen tussen biologische en intensieve veehouderij zijn niet zo relevant, voor de diergezondheid is goed management op een boerenbedrijf het allerbelangrijkst.

Voor de uitzending filmde de WDR onder meer in de Rondeelstal, ontworpen door Wageningen UR binnen het project Houden van Hennen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de innovatieve kippenstal was het vinden een goede balans tussen de belangen van de kippen, de pluimveehouder en het milieu.

Bekijk hier de uitzending: 


Zorgvuldige veehouderij
Wageningen UR spreekt van 'zorgvuldige veehouderij'. Daarbij worden de conventionele en biologische dierhouderij niet gezien als tegenpolen, maar als bedrijfssystemen die elkaar aanvullen en van elkaar leren. "Die diversiteit is de kracht van de veehouderijsector in Nederland", concludeerden deskundigen tijdens een groot symposium dat in februari 2013 in Wageningen werd gehouden.
Bron: Wageningen UR hier

Afbeelding 1
Powered by TKW Media