Familie Bevelander --  Bitterhoek VOF

Ons bedrijf

Wij zijn Bram en Corina Bevelander - Feleûs. Samen met onze drie kinderen Arjen, Martijn en Monique wonen wij in de prachtige provincie Zeeland, in het dorpje Sint-Annaland.

Ons pluimveebedrijf heeft 25.000 vleeskuikens die gehuisvest zijn in een zogenaamde Patiostal.

In november 1999 zijn wij gestart met ons vleeskuikenbedrijf. Destijds hebben we een traditionele grondstal gebouwd. Toen het moment kwam dat we graag wilden uitbreiden zijn we ons nog meer gaan verdiepen in de verschillende stallen en leefomgeving van onze kippen. Toen werd onze interesse in de patiostal gewekt. In 2006 was de patiostal nog volop in ontwikkeling en er stond alleen een proefopstelling in de proefboerderij 'Spelderholt' in Lelystad.

Het bedrijf Vencomatic, leverancier van de patiostal, heeft bij ons in St-Annaland het prototype van de Patiostal geplaatst en samen zijn we de verdere ontwikkeling en verfijning aangegaan. Inmiddels is de Patiostal in productie en zijn er stallen gebouwd en in werking in o.a. Nederland en Rusland. 

Ook ons bedrijf staat niet stil en inmiddels zijn wij bezig met de bouw van onze nieuwe patio stal met een uitbreiding naar 150.000 vleeskuikens. Diervriendelijkheid hebben wij hoog in ons vaandel staan en wij proberen een zo goed mogelijke omgeving voor onze dieren te creeeren. Voor ons hoort daar de Patiostal bij. 
Onze dieren voelen zich prettig en de leefomstandigheden zijn zo optimaal mogelijk. Het gebruik van antibiotica en medicijnen hebben wij drastisch kunnen verminderen. 
De kippen voelen zich kiplekker....en voor ons is het elke dag weer de stimulans om de stal in te gaan en met veel plezier en overgave ons werk te doen. 

Wij nodigen jullie graag uit om via de foto's en video een kijkje op ons bedrijf te nemen! Of wilt u graag een keer naar Sint-Annaland komen, dat kan. Neem contact met ons op via het contactformulier, dan plannen we samen een afspraak.

Patio stal De bitterhoek

In September 2015 zijn wij begonnen aan de bouw van onze nieuwe Patio stal waar 150.000 kuiken in zullen komen.
Op 22  april is de opening van onze nieuwe stal.
26 april zullen de eerste eieren de stal in gaan.

Aanzicht van het bedrijf
Aanzicht van het bedrijf
Afbeelding 1
Afbeelding 2
Powered by TKW Media